Financiële ondersteuning contributie

Is het voor u lastig om de contributie te betalen? Wellicht komt u in aanmerking voor financiële ondersteuning. Hebt u een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm? Dan zijn er voor u een aantal regelingen waarmee u de contributie kunt betalen. Inwoners van Alkmaar met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm hebben deze regelingen automatisch thuisgestuurd gekregen. Mocht u het niet hebben ontvangen maar valt u wel onder deze norm, dan kunt u deze aanvragen. Een formulier is te vinden op www.alkmaarpas.nl.

Kinderen doen mee

Krijgt u de AlkmaarPas gratis van de gemeente? En heeft u kinderen tussen 4 en 17 jaar? Dan vallen deze kinderen binnen het ‘Kinderen doen mee’-project. Dit betekent dat zij een tegoed tot € 135,- ontvangen. Uw kinderen kunnen het ‘Kinderen doen mee’-tegoed uitgeven bij sport- en cultuurverenigingen in Alkmaar, bijvoorbeeld om het lidmaatschap mee te betalen.

Heeft u kinderen tussen 4 t/m 11 jaar?

Dan wordt het tegoed van € 135,- in februari op uw eigen AlkmaarPas bijgeschreven. Dit gaat automatisch.

Heeft u kinderen tussen 12 en 17 jaar?

Dan wordt het tegoed van € 107,- in februari op hun eigen AlkmaarPas bijgeschreven. Dit gaat automatisch.

Jeugdsportfonds

Heeft u niet genoeg aan het ‘Kinderen doen mee’-budget? Doe dan een aanvraag bij het Jeugdsportfonds Alkmaar. Als de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn is per kind van 4 t/m 17 jaar maximaal € 225,- beschikbaar voor sport.  Ouders, kinderen en sportvereniging kunnen hiervoor zelf geen aanvraag indienen. Dit moet door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg worden gedaan; zij zijn de intermediairs.

Coördinator Alkmaar: Larissa Terlaak en Miriam Dekker

Adres: Gedempte Nieuwesloot 50, 1811 KT Alkmaar

Aanwezig op: Maandag t/m vrijdag – 09.00 – 17.00 uur

Algemeen e-mailadres: [email protected]

Telefoon: 072-5112254